Dutch Oven
De geschiedenis van de Dutch Oven gaat eeuwen terug.
De gietijzeren pannen werden al in de middeleeuwen door de zeevaarders over de hele wereld verspreid. Ook later vinden we ze terug op afbeeldingen van de pionierstijd. Ze werden veelvuldig door ontdekkingsreizigers gebruikt om in te koken.
Het is niet met zekerheid vast te stellen hoe de naam Dutch Oven is ontstaan, er zijn 2 mogelijkheden hoe het is ontstaan.
1e Abraham Darby een koperslager uit Engeland heeft het gieten van deze pannen geleerd in de ,lage landen,
2e In de pionierstijd met het ontdekken van amerika is dat Paul Revere enige aanpassingen heeft gedaan aan de pannen , en zo makel;ijk heeft kunnen verkopen tegen een aantrekkelijke prijs(Dutch)
maar waarschijnlijk zijn ze zo genoemd vanwege de Nederlandse techniek waarmee de pannen gemaakt zijn.
Chefkok Will Overheul biedt een unieke beleving met zijn Dutch Ovens. Door het robuuste design is een Dutch Oven eigenlijk een complete keuken, die zowel in de zomer als in de winter zijn eigen historische charme heeft.
Van soep met vers gebakken brood tot een compleet diner, de veelzijdigheid van deze pannen is enorm en de mogelijkheden zijn eindeloos.
Deze manier van koken is echt een beleving. Het maakt van (zakelijke) bijeenkomsten een bijzondere ervaring.


